Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ама пък като се замисля , не е ли по добре на неутъпкан дълбок сняг, гумата да е по широка?
    В противен случай, би трябвало по-лесно да се окопаеш...
    Примерно 135 VS 255

Comment

• При неутъпкан дълбок сняг се използват моторни шейни ... Ширината на гумата в случая е невър майнд ...

Comment

• Тази сутрин как щях да се увъртя не е истина. Тръгвам към работа и се поотпуснах така да карам по-бързичко, че закъснявах и карам по една широка улица с 3 платна и по едно време върнах газта и задницата тръгна да ме изпреварва. В някакъв коловоз ли влезнах незнам. И хайде от мойто платно в насрещното, че и в 3-тото влиязох, после пак в мойто, после пак в насрещното и така едно 30 - 40 метра докато я оправя.

Май бая се бях засилил и на места имаше дълбок сняг, на места лед... сви ми се стомаха чак. Добре, че нямаше коли в насрещното. За пръв и път ми се случва такова нещо. Ако беше двулентова нормално улица със сигурно щях да съм се качил на някой бордюр. Както бях сънен и ми се спеше... така и после не се наложи да пия кафе.

Та колко и добре да се държи колата по принцип трябва да сме по внимателни в зимни условия. Аз по принцип зимата си карам с вратите на пред, но като се случи неочаквано и непредвидимо, колкото и добър да си с ръчната по принцип... ти се дръпва фашкията.

П.П. Жената както говореше нещо и млъкна по едното време
        Last edited by oem; d.m.y г., 14:25.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
          Ама пък като се замисля , не е ли по добре на неутъпкан дълбок сняг, гумата да е по широка?
          В противен случай, би трябвало по-лесно да се окопаеш...
          Примерно 135 VS 255
          Това е другата причина зимните да са по тънки - като спреш в неутъпкан сняг, после гумата среща по малко съпротивление от снега и не буксува....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            ...и се поотпуснах така да карам по-бързичко, че закъснявах и карам по една широка улица с 3 платна и ....

....Май бая се бях засилил и на места имаше дълбок сняг, на места лед...

... Както бях сънен и ми се спеше... така и после не се наложи да пия кафе. ...

.... П.П. Жената както говореше нещо и млъкна по едното време
            Казвам ви аз, добре си е 156-цата, ама шоферите й отвреме навреме правят щуротии ...

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
              Казвам ви аз, добре си е 156-цата, ама шоферите й отвреме навреме правят щуротии ...
              Колата е бетон по принцип. Никога не ми е занасяла ей така от самосебе си. Но явно или коловоз или под снега е имало бабунки с лед и така за малко да стане белята като се има предвид, че карах с над 60 км. Но слава богу я вкарах в пътя. То гадното е, че като натрупа върху бабуните и леда сняга и отгоре изглежда равен иначе мекия сняг, но от долу като не знаеш какво е и се подвежда човек. И както карам на право и първо тръгна задницата на дясно, навих леко десен да я изправя ма тя падна в друга бабуна и тръгна на другата страна... и чак на равното вече я оправих...
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Което ме навежда на мисълта , защо аджеба трябва да се слагат 4-ри зимни гуми. Представи си, ако задните ти бяха някакви летни от 15 лета ....

Comment

• Въпрос на вкус. От гледна точка на сигурноста е добре да са 4 зимни. Но ако си фен колата ти да е с нестабилна задница за да я връщаш , може да се задоволиш и само с предни зимни. Въпросът обаче е че трябва колата ти да е в добра кондиция за да може като подадеш газ да те издърпва веднага и ти да си можеш да я връщаш( то всички знаем че няма мъж , който да е слаб шофьор и лош любовник , ама аз да си вметна)
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Което ме навежда на мисълта , защо аджеба трябва да се слагат 4-ри зимни гуми. Представи си, ако задните ти бяха някакви летни от 15 лета ....
                    Особенно на кола с АБС ще е много забавен тоя номер... ще спреш все някога, но никой не знае къде и в какво
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Представи си, ако задните ти бяха някакви летни от 15 лета ....
                      Ами качи се на JTD - 2,4 и ще придобиеш представа какво е - горе-долу ефекта е същия.
                      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение

ВИЖ за скапания мокет под калниците съм напълно съгласен! Как може да сложат такъв материял там просто нямам думи! Една пластмаса къде, къде по-добре щеше да седи
                        Аз бих казал че е едно много умно решение, защото ако го нямаше трябваше да сложиш престилки...А сега ми кажи от джете кое е по красиво, нали знаеш че това се гони при италиянците...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                          Ами качи се на JTD - 2,4 и ще придобиеш представа какво е - горе-долу ефекта е същия.
                          Имаш в предвид, че е много тежка отпред ли ?

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Тази сутрин как щях да се увъртя не е истина. Тръгвам към работа и се поотпуснах така да карам по-бързичко, че закъснявах и карам по една широка улица с 3 платна и по едно време върнах газта и задницата тръгна да ме изпреварва. В някакъв коловоз ли влезнах незнам. И хайде от мойто платно в насрещното, че и в 3-тото влиязох, после пак в мойто, после пак в насрещното и така едно 30 - 40 метра докато я оправя.

Май бая се бях засилил и на места имаше дълбок сняг, на места лед... сви ми се стомаха чак. Добре, че нямаше коли в насрещното. За пръв и път ми се случва такова нещо. Ако беше двулентова нормално улица със сигурно щях да съм се качил на някой бордюр. Както бях сънен и ми се спеше... така и после не се наложи да пия кафе.

Та колко и добре да се държи колата по принцип трябва да сме по внимателни в зимни условия. Аз по принцип зимата си карам с вратите на пред, но като се случи неочаквано и непредвидимо, колкото и добър да си с ръчната по принцип... ти се дръпва фашкията.

П.П. Жената както говореше нещо и млъкна по едното време
                            Именно колата си е стабилно, но просто човек се увлича в нейната стабилност докато не стане нещо такова и да се осъзнаем малко При мен се случи друго при завиване наляво в кръгово, задницата поднесеведнага надясно...та карах баща ми та имаше вик от негова страна но аз просто му казах "спокойно бе, возиш се в Алфа Ромео "

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                            Да точно и че така задницата остава много лека, но все пак си мисля че не е много така...
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• С 2 зимни отреде 195 / 55 / Р15 и 205 / 60 / Р15 перфетно никъде проблеми няма освен ако драгалевското шосе забрават да го опесачат и течащата вода не замръзне тогава никоя система не действа ...
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Мдааа и задницата става една лека и....... Определено двойката ми е доста по-стабилна. Сега няма да си кривя душата, ама принос за това има и спортното окачване де. Както и да е, ще и свиквам на jtd-то
                                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                                X